Garnki indukcyjne – z czym to się je?

O przewadze płyt indukcyjnych nad innymi typami kuchenek do gotowania wiemy już sporo. Są to urządzenia, które zużywają mniej energii niż pozostałe typy kuchenek. Są także bardziej bezpieczne dla użytkowników. Płyta indukcyjna nie nagrzewa się w trakcie pracy, a jednocześnie szybko podgrzewa stojące na niej naczynia. Do gotowania na tego typu kuchenkach muszą być specjalne garnki indukcyjne.

Niezwykłe garnki indukcyjne

Działanie płyty indukcyjnej wymaga, by garnek był z metalu ferromagnetycznego, czyli takiego, który pozwoli na wytworzenie pomiędzy naczyniem a powierzchnią kuchenki, pola magnetycznego. To ono powoduje szybkie podgrzewanie naczynia. W praktyce są to garnki wysokiej jakości i bardzo trwałe. Takie naczynia, właściwie użytkowane, wystarczą na długie lata.

 

 

Garnki indukcyjne są dość masywne i mają grube dno. Taka budowa daje pewność, że naczynie będzie się szybko i równomiernie nagrzewać. To także gwarancja, że kuchenkę uda nam się uruchomić. Pamiętajmy, że sensor kuchenki indukcyjnej wykryje na swojej powierzchni garnek i zacznie go podgrzewać tylko wtedy, gdy będzie on spełniał techniczne wymogi dla garnków indukcyjnych.

Garnki indukcyjne – czy to się opłaca?

Opłaca się, i to jeszcze jak! Małe zużycie energii to największy atut technologii indukcyjnej. Dzięki zrównoważonej temperaturze podgrzewania, nic się nie przypala w czasie gotowania, a to także ma wpływ na trwałość garnków. Dobrej jakości garnek indukcyjny to opłacalna inwestycja na długie lata. Tak samo kuchenka – na takich płytach nic się nie przypala, nie trzeba ich intensywnie czyścić – ten rodzaj kuchenek długie lata prezentuje się jakby były nowe.

Garnki indukcyjne różnego typu

Na rynku jest duży wybór garnków na płyty indukcyjne. Z pewnością charakteryzują się one dobrą jakością i trwałością. Elementy są dopracowane – gdyż tego wymaga technologia indukcji. Tutaj nie ma zamienników czy podróbek – garnek musi być wykonany zgodnie ze standardami. A przy okazji – zobaczmy jak wspaniale się one prezentują!

          

 

               

 

 

Brytfanna do smażenia i pieczenia, garnek do zadań specjalnych – jakiekolwiek danie chcesz przygotować, masz do tego odpowiednie naczynia. Indukcja to technologia, która otwiera nowe możliwości.

               

 

Patelnie i rondle na kuchenki indukcyjne nie tylko są doskonałej jakości, ale dzięki fantazyjnym projektom znacznie różnią się od typowych naczyń kuchennych. Są prawdziwą ozdobą każdej kuchni.

                   

                

 

 

Sponsorem artykułu jest sklep internetowy TwójPasaż.pl – wszystko do domu i ogrodu.

0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.