965,90 zł
Cena regularna:
1 105,00 zł
102,90 zł
Cena regularna:
125,00 zł
29,90 zł
Cena regularna:
40,90 zł
35,90 zł
Cena regularna:
49,90 zł
Kategorie
Tłuczki i nakłuwacze do mięs
Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.
Tłuczki i nakłuwacze do mięsa to wygoda na najwyższym poziomie
Przygotowując posiłki należy szukać takich rozwiązań, które ułatwiają pracę i zapewniają jej szybsze wykonanie. Warto zatem stawiać na odpowiednie wyposażenie. Zatem tłuczki i nakłuwacze do mięs wydają się być niezbędne.
Tłuczki do mięsa - jakość i funkcjonalność w jednym
Aby przygotować kotlety schabowe potrzeba odpowiedniego rozbicia mięsa. Zatem zakup tłuczka wydaje się niezbędny. Dzięki niemu można szybko rozbić nawet grube płaty mięsa. Ponadto tłuczek można także wykorzystać do rozbijania mięsa na rolady. Ale to nie całe jego zastosowanie. Otóż jeżeli nie posiadasz klasycznego dziadka do orzechów to również przyda ci się tłuczek. Oczywiście przy wyborze warto zwrócić uwagę na jakość wykonania i materiał. Możesz tutaj zdecydować się na klasyczny tłuczek z drewnianą obudową, bądź też na model wykonany z aluminium. Dostępny jest także tłuczek silikonowy, który jest bardzo lekki i równie wygodny jak pozostałe modele. Warto jeszcze zwrócić uwagę na końcówki. Otóż zastosowanie różnych nakładek pozwala na szybkie i dokładne rozbicie mięsa na taką grubość jaką chcesz. Dodatkową zaletą jest możliwość zmywania tłuczków w zmywarce bez obaw, że ulegną uszkodzeniu, czy zniszczeniu. Należy także docenić wygodną rączkę, co z kolei pozwala na pewny chwyt i zapobiega się wyślizgnięciu, zatem zapewnia maksimum bezpieczeństwa przy codziennym przygotowywaniu posiłków.
Nakłuwacz do mięsa - wygoda i efektywność
W kuchni należy szukać rozwiązań, dzięki którym można przygotować posiłki szybciej, a jednocześnie tak, aby nie straciły one na walorach smakowych. Otóż dostępne są różne produkty, które zmiękczają mięso, ale bądźmy szczerzy takie rozwiązanie niekoniecznie jest zdrowe dla organizmu. Z kolei zbyt długie przygotowywanie posiłków sprawia, że tracą one wiele wartości odżywczych. Na szczęście jest na to rozwiązanie, czyli nakłuwacz do mięsa. Dzięki nim można dużo szybciej przygotować mięsne posiłki, a jednocześnie mięso nie traci swoich witamin. Ponadto zastosowanie nakłuwacza pozwala na lepsze doprawienie mięsa. Ma on zastosowanie zarówno do mięs smażonych, pieczonych, czy też duszonych, a nawet tych na grilla. Warto jeszcze zauważyć, że używanie nakłuwacza są bardzo wygodne i łatwe w użytkowaniu.