Za co tak lubimy tostery?
Codzienna śniadaniowa rutyna zaczyna Cię już męczyć? Dzień w dzień decydujesz się na kanapkę z szynką lub serem i nie masz pomysłu co mogłoby je zastąpić? Warto czasem przełamać przyzwyczajenia i zdecydować się na coś ciekawszego, np. samodzielnie przygotowane tosty. Nie dość, że z pewnością smak takiego śniadania będzie bardzo zadowalający to dodatkowo ciepły posiłek już na początku dnia pobudzi nasz żołądek do działania. Lekko podgrzane śniadanie może naprawdę podkręcić nasz metabolizm i dać dużą dawkę energii na cały dzień. Ciepły poranny posiłek jest szczególnie ważny w okresie jesienno – zimowym, gdy nasze organizmy są narażone na wychłodzenie.
Przyjemnie rozgrzewające, chrupiące kanapki, najlepiej z dodatkiem dużej ilości warzyw i gorącej herbaty z cytryną, przyjemnie rozgrzeją nasze żołądki. W zależności od preferencji smakowych klienta oferujemy dwa rodzaje urządzeń przeznaczonych do przygotowywania tostów. Pierwsze z nich to tradycyjne tostery, z których po upieczeniu, z pomocą automatycznego mechanizmu wyskakują chrupiące kromki chleba tostowego. Drugi typ to opiekacze z pokrywą, które pozwalają przygotować cały szereg ciekawych, ciepłych dań.
Opiekane przysmaki
Tradycyjne tostery pozwalają na opiekanie chleba w równomierny i prosty sposób. Zazwyczaj posiadają one możliwość regulacji stopnia temperatury lub czasu opiekania. Dzięki temu każdy może przygotować dla siebie grzankę o odpowiednim dla niego poziomie wypieczenia. Obsługa urządzenia jest bardzo prosta. Wystarczy umieścić grzanki w odpowiednim miejscu, włączyć toster i czekać aż automatyczny mechanizm wyłączania wystrzeli tosty w górę. Grzanki tego typu najczęściej serwuje się na słodko, ale niekoniecznie. Będą przepyszne z dodatkiem dżemu, kremu czekoladowego a także sera lub szynki. Nawet z samym rozpływającym się masłem stanowią świetne rozwiązanie na szybkie śniadanie.
Nie tylko chleb tostowy!
Opiekacze do chleba są wyjątkowo wszechstronne i można w nich przygotować naprawdę wiele ciekawych potraw. Nie trzeba się ograniczać jedynie do tradycyjnych, opiekanych tostów z serem, szynką i keczupem. W opiekaczu można przyrządzić chleb z jajkiem lub „kanapkową tortillę”, czyli kukurydziany placek np. z dodatkiem warzyw, szynki i sera. Pomysłów na dania z opiekaczy jest całe mnóstwo. Oferowane przez nas urządzenia cechują się wyjątkową trwałością i solidnym wykonaniem, co sprawia, że posłużą użytkownikowi wiele lat. Opiekacze są wyposażone w płyty grzewcze, które posiadając specjalną powłokę przeciw przywieraniu produktów, co z pewnością ułatwi utrzymanie urządzenia w czystości. Zarówno opiekacze jak i tostery pozwolą cieszyć się ciepłymi i smacznymi posiłkami, dlatego warto posiadać choć jeden z nich.